Berättelsen om Petruskajak

Vårt familjeföretag föddes genom ett genuint friluftsintresse. Skogen och vattnet har alltid haft stor betydelse för människan, så även för oss. Vi har alltid levt med naturen inpå knuten. Scouting har också varit en stor del av våra liv. Att lära sig att leva i naturen utan att förstöra den är viktigt för oss.

Båtlivet har länge fascinerat oss. Först var det stora båtar som gällde. Sedan upptäckte vi fördelarna med små båtar. Kanadensare har vi paddlat mycket i scoutsammanhang. I början på 2000-talet provade vi på kajakpaddling och där blev vi fast. Vi började bygga egna kajaker och det växte och blev till kursverksamhet.

Nu vill vi dela med oss av alla underbara paddelupplevelser i sjön Sommen. Vår uthyrningscentral har blivit verklighet. Nu kan du hyra kanoter av många olika slag – kajaker av trä, plast, glasfiber, K2:or och kanadensare. Men vi har också båtar med aktersnurra – Monark 44 och segelbåtar för den som gillar att segla – My Helmsman.

Vi vill göra det möjligt för andra att uppleva naturen som paddlare, fiskare eller seglare, komma nära naturen tyst och försiktigt, få motion och hämta ny kraft i den friska luften. Paddlad på rätt sätt ger kajaken träning åt hela kroppen och lugn och återhämtning åt själen.

Kursverksamheten är höstens, vinterns och vårens tid. Vi vill ge möjlighet till en aktiv semestervecka där du får arbeta med händerna, leva som i en bubbla i vår verkstad dit inte vardagens jäkt, stress och allehanda når dej! Vi ser till att du har det du behöver för bygget och att du får mat och sömn. Någon har kallat våra kurser för hantverksretreat 😉

Välkomna till Petruskajak!