Vi vill här presentera ett nygammalt koncept med att komma på kurs för att bygga sig en kajak och bo på vårt eget bed & breakfast. Vi har inrett rummen på övervåningen i vårt hem till vandrarhem. Huset ligger ca 14 km från verkstaden. Det finns två enkelrum, Lövön och Tallön, ett stort dubbelrum, Storön, med 180-säng samt ett mindre dubbelrum, Svalön, där en eller två personer kan sova i en 140-säng. Varje rum har en skön bäddad säng, ett skrivbord, garderob eller byrå samt fåtölj i enkelrummen. I hallen utanför rummen finns möjlighet att sitta ned och läsa någon bok om kajaker eller om Tranås från vår bokhylla. Toalett, som endast är till för dem som gästar oss, finns också på övervåningen. Dusch finns på nedervåningen och vi tillhandahåller badrock och duschhandduk. Det ingår även frukost och priset är 250 kr/natt.

Kursen börjar oftast lördag morgon kl 9.00 och slutar nästkommande lördag eller söndag beroende på hur fort det gått och hur fortsättningen ska vara. Man kan välja på att ta hem kajaken och lacka/måla den hemma eller lämna den här hos oss för färdigställandet (för pris på kursen och efterarbetet se sidan för de olika modellerna). Varje kursdag måste man komma till målet för den dagen. Det innebär att däck eller skrov görs dag ett och två, dag tre och fyra ägnas åt detaljer på insidan av skrov och däck. Dag fem sätts skrov och däck samman, dag sex sätts remsor på insidan av skarven och dag sju läggs väv på utsidan av kajaken. Den åttonde dagen finns som en reservdag men är också till för att kunna lägga ett extra lager epoxi på kajaken. Vill man kan man komma till oss på fredagskvällen men det går också att dyka upp precis till kursstart. Samma sak i slutet, vill man vara kvar till söndag morgon så går det bra. Veckan är intensiv men underbart rolig och trivsam har de som varit hos oss sagt 😉 och vore det inte roligt hade vi nog inte fortsatt. Hur man tar sig mellan verkstaden och vårt hus har verkligen varierat. Bil är ju vanligast men några har haft cykel med sig och tagit en cykeltur till och från verkstan och någon har helt enkelt tagit en språngmarsch! Man får alltså själv ta sig mellan Sunhult och Tranås. Vi har bara en tvåsitsig VW.  Varmt välkommen att boka ditt kajakbygge hos oss som Bygga & Bo, Byggkurs med annat boende eller byggsats att bygga hemma! För mer information ring oss på 0702271171, 0727372760 eller skriv till info@petruskajak.com