Vi har haft ännu en byggkurs. Den här gången var det Pia och Per från Danmark som kom och tillsammans byggde en ”Panthera special” åt Pia. Det är nämligen en Panthera med utriggare. Extra hjälp med balansen då deras hund Milo också är med på havet. Jag fick inte skriva och lägga ut bilder på facebook under byggveckan då det var lite hemligt att de var här hos oss. Släkt och vänner hemma i Danmark trodde nämligen att de var på semester en vecka i Sverige. Det var de ju på sätt och vis, men en aktiv semester blev det! Jag passade på att ställa några frågor till Pia innan de reste hem igen. Pia, vad var det som gjorde att det var lite hemligt? – Vi behövde lite tid för oss själva. Men nu gläder vi oss åt att komma hem och paddla.  Var paddlar ni helst? Vi utgår oftast från Nyborg kajakklubb. Det ligger vid Stora Bält. Varför valde du just en Panthera? – Nya utmaningar i en snabb kajak. Pontonerna ger oss möjlighet att ta med Milo på havet. Det skall vara ett nät mellan pontonerna som på en katamaran. Vi tror att det blir bra. Hur tycker du att kursen har varit? -Det har varit en härlig vecka med god handledning, god mat och trevligt sällskap av er. Var det svårt att bygga? – Det var ju mycket nytt med maskiner och nya moment. Per var ju van men jag var helt nybörjare. Men jag kände mig strax som hemma i verkstaden och jag har frågat och fått svar och hjälp så det var inga problem. Nu ska vi åka hem och göra efterarbetet hemma. Slipa, lägger på mer epoxi och lacka eller måla. Jag är mycket nöjd!

Tack Pia och Per för en fantastisk byggvecka! Hoppas på bilder på kajaken när ni är ute och paddlar i sommar!