Vår ambition är att se till att så många som möjligt ska kunna få upplevelsen att paddla sin egentillverkade kajak! För att gå en kurs hos oss behöver man egentligen inga tidigare erfarenheter eller kunskaper inom snickeri, vi tillhandahåller verktyg och handledning för alla, även de som kanske aldrig tidigare vistats i en verkstad. Vi har varit kursledare sedan 15 år tillbaka och hittills har ALLA kursdeltagare haft en kajak som håller en hög kvalitet med sig hem.

Att bygga en kajak innefattar väldigt många olika moment och alla har olika färdigheter, erfarenheter och kunskaper sedan tidigare. Somliga är i grunden väldigt händiga, andra har god erfarenhet av hantering av maskiner och verktyg och en del är rena naturbegåvningar på att laminera. Men alla är vi barn i början, därför finns vi som kursledare där för er och vi hjälps åt med det som behövs.

Det underlättar självklart byggprocessen om man tidigare har använt sig av skruvdragare, roller, slipmaskin, knivar av olika slag, stämjärn, sickel etc. men det är absolut inte ett krav.