I början av februari hade vi en byggkurs där Claes Crona, 52 år, från Huddinge, Stockholm, deltog. Jag passade på att ställa några frågor till honom innan han åkte hemåt med sin andra egenbyggda kajak.

– Du var här för andra gången hos oss och byggde kajak. Vad var det som gjorde att du kom igen till oss?
– Jo jag behövde en paus från mitt jobb och funderade på att antingen åka skidor eller bygga en kajak till. Frun tyckte att jag skulle bygga kajak så jag skrev till Petrus och det fanns plats så då valde jag det. Det var ju så kul förra gången!

– Vilka förväntningar hade du?
-Jag visste ju vad jag gav mig in på så det var mest spännande att se vilka andra som kom på kursen. Det är ju kul att vara ett gott gäng!

– Var det stor skillnad på 1:a och 2:a gången du var här?
– Nej, det var väl mest det att jag hade lite mer koll på vad som skulle göras. Det var kul att kunna komma med tips till de andra två som var här för första gången. Jag gillar att hjälpa andra.

– Vad tycker du är det fina med att bygga egen kajak istället för att köpa en?
– Att få jobba med händerna, göra nåt eget, känslan av att ha gjort kajaken själv. Men även att jag kan påverka lite hur jag vill ha den.

– Har du byggt annat innan?
– Jag gillar att renovera hemma så lite koll har jag ju på verktygen, men sen är det ju allt trix och fix som man får lära sig här som är kul!

– Vad skulle du vilja säga till den som funderar på att komma hit?
– Åk bara! Det är så mysigt att vara här. man får ett otroligt varmt bemötande här med focus på att vi som är här på kurs bygger själva men får stöttning med det man behöver hjälp med. Alla får ihop en kajak när de varit här. Det krävs ju inga förkunskaper utan, som Petrus alltid säger, allt löser sig!