Jag sitter och längtar efter sommaren och ser några fina bilder på Gro när hon paddlar Gro. Jag måste berätta hur det kommer sig att flickan och kajaken har samma namn. En gång för några år sedan var några goda vänner hemma hos oss på middag. Familjens lilla tjej Gro var väl kanske 4-5 år sådär… Det syntes på henne att det var något hon satt och funderade på och till sist säger hon till Petrus att ” Jag tycker det är orättvist att Frej har en kajak men inte jag.” Hennes bror heter nämligen Frej precis som kajaken vi bygger i verkstan och som Björn Thomasson designat. Petrus svarade henne att ”vi ska se vad vi kan göra åt det”. Just då hade vi i tankarna att få fram ritningar till en barn- och ungdoms kajak. När ritningen till den mindre kajaken, en Frej, var klar ringde vi Björn och frågade om det var ok att låta den minsta Frejmodellen heta Gro. Vi berättade om Gro (flickan) och Björn tyckte att det blev ett bra sätt. Så byggdes den lilla Frejen som heter Gro och den blev 440 cm lång. Vi lät Gro bestämma färg och hon valde lila och rosa med glitter och ett krav från henne var att det fanns luckor där gosedjuren kunde följa med. I somras var så kajaken klar och Gro kom och provpaddlade. Hon var nöjd och glad. Den var bra och bara lite vinglig sa hon. 😉

Har du någon som behöver en lite Frej, alltså en Gro? Ett barn eller barnbarn eller så är du en liten vuxen person som skulle uppskatta en liten kajak? Det går bra att komma och bygga hos oss på våra 8-dagarskurser. Vi har platser från nu och fram till Maj månad. Välkommen att höra av dej!

//Irene